Оптимальні оцінки імпульсної дії в задачі практичної стійкості диференціальних включень з імпульсним впливом - Ліндер, Я.М.; Пічкур, В.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2013)
Вивчається практична стійкість диференціальних включень із багатозначними імпульсними впливами. Обґрунтовано властивості оптимальних оцінок імпульсних впливів диференціальних включень: для нелінійних диференціальних включень доведено критерій оптимальності оцінки імпульсних впливів. У випадку лінійного диференціального включення з лінійними відображеннями імпульсного впливу, які задовольняють умові поділу, одержано аналітичний вираз для знаходження оптимальної оцінки імпульсних впливів, яка забезпечує практичну стійкість системи на заданому часовому інтервалі. Результати мають алгоритмічну спрямованість.