Рейтингове оцінювання індивідуальної наукової діяльності в наукових установах у галузі природничих наук - Дворщенко, О.С.; Куликов, В.М.; П’ятчаніна, Т.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2013)
Розроблено автоматизовану технологію комплексної оцінки індивідуальної результативності діяльності наукових співробітників за диференційними показниками. Технологія дозволяє розрахувати ефективність наукової діяльності за інтервальною шкалою з використанням числових характеристик без втрати інформативності. Концепція технології базується на принципах: врахування основних видів наукової діяльності; оцінка кінцевого результату роботи; введення вагових коефіцієнтів для забезпечення балансу між групами критеріїв; градація основних видів наукової діяльності на підвиди з присудженням залежно від складності виконаної роботи, балів за номінальною або інтервальною шкалами. Технологія дозволяє розраховувати рейтинг наукового співробітника та визначати його відповідність займаній посаді. Технологія також дозволяє проводити моніторинг індивідуальної результативності наукової, науково-технічної, педагогічної, методично-організаційної діяльності науковця та може бути застосована як механізм підвищення рівня інформаційного супроводу прийняття управлінських рішень у НДІ природничого профілю різного відомчого підпорядкування.