Фотоблокування електронної трансмісії через молекулу - Петров, Е.Г.; Зелінський, Я.Р. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
На основi методу нерiвноважної матрицi густини запропоновано кiнетичну модель формування фотоiндукованого струму через окрему молекулу, розмiщену мiж двома металевими електродами. Одержано аналiтичний вираз для фотоiндукованого струму за участю нейтрального, зарядженого та фотозбудженого стану молекули. Проведено аналiз поведiнки струму та провiдностi молекули вiд рiзницi прикладених до електродiв потенцiалiв, а також вiд частоти зовнiшнього електромагнiтного випромiнювання. Виявлено фотостимульований ефект переключення мiж провiдним та слабопровiдним станами молекули.