Моделювання оптимального впливу параметрів НВЧ-кіл схеми радіометричного приладу контролю на значення вихідного сигналу комутаційно-модуляційного перемикача - Куценко, В.П.; Сергієнко, С.П. (Искусственный интеллект, 2013)
У статті проведено математичне й комп’ютерне дослідження і оптимізація параметрів НВЧ-кіл з комутаційно-модуляційним перемикачем на вході радіометричного приладу контролю в умовах низькоінтенсивних шумових сигналів. Збалансований режим роботи вхідної частини приладу контролю забезпечується рівністю суми потужностей всіх шумів високочастотного тракту. Оптимізація параметрів комутаційно-модуляційного перемикача здійснювалася досягненням максимуму співвідношення «сигнал – шум». Розраховані й побудовані графіки залежності впливу параметрівНВЧ-кіл схеми радіометричного приладу контролю на значення відношення «сигнал – шум» вихідного сигналу комутаційно-модуляційного перемикача.