Онтологічні моделі в задачах автоматизації сортувальних станцій - Косолапов, А.А.; Пшінько, Ю.О. (Искусственный интеллект, 2013)
Розглядається задача опису сортувальних станцій як складних об’єктів автоматизації в системах проектування уніфікованих АСУ. Запропоновано використовувати для цього онтологічні моделі, які включають об’єкти станцій від концептуального рівня до рівня сигналів на типових технологічних дільницях. Для розробки онтологій використовувався пакет Protégé.