Побудова експоненціальної оцінки, як розв’язок нелінійної системи із запізненням на основі нерівності Хейла – Лунелла - Марценюк, В.П.; Гандзюк, Н.М. (Искусственный интеллект, 2013)
У даній роботі запропоновано метод побудови оцінок експоненціального типу для розв’язків нелі- нійних систем із запізненням. Побудова оцінок таких систем є актуальною, оскільки значна увага в галузі системних медичних досліджень звернена на вивчення задач, що описуються нелінійними системами.