Сприйняття і обробка зображень в системах реального часу - Боюн, В.П. (Искусственный интеллект, 2013)
У статті розглянуті вимоги до систем сприйняття і обробки зображень у реальному часі. Показано, що традиційні основи і принципи побудови відеосистем реального часу не враховують особливостей роботи в реальному часі та особливостей розв’язуваних задач як в технічному, так і в інформаційному та методичному планах. Як прототип видеосистем реального часу пропонується розглядати зоровий аналізатор людини. Розглядаються найбільш важливі для забезпечення високих вимог реального часу фізичні особливості зорового аналізатора, зокрема, висока вибірковість та широке розпаралелювання нейронної мережі при обробці інформації.