Властивості відношень логічного наслідку в логіках квазіарних предикатів - Шкільняк, С.С. (Искусственный интеллект, 2013)
У статті досліджено відношення логічного наслідку для множин формул у чистих першопорядкових композиційно-номінативних логіках часткових однозначних, тотальних неоднозначних та часткових не- однозначних предикатів. Основна увага приділена вивченню властивостей відношень, пов’язаних з елімінацією кванторів. Для опису таких властивостей використано спеціальні предикати, які визначають наявність значення для змінних.