Дослідження залежностей узагальнених комплексних величин подвійного хвилевідного трійника від режимів роботи НВЧ-кіл радіометричного приладу контролю - Куценко, В.П. (Искусственный интеллект, 2013)
На основі проведеного математичного моделювання вхідної частини радіометричного приладу контролю з подвійним хвилевідним трійником виконані комп’ютерні розрахунки введених його узагальнених комплексних величин, при відхиленні параметрів НВЧ-кіл від оптимальних значень. Відповідно до результатів розрахунків узагальнених комплексних величин НВЧ-кіл від режимів роботи проаналізовані їх відносні похибки, що створюються від можливих відхилень від оптимальних значень довжини хвилі сигналу, всіх фаз і модулів комплексних коефіцієнтів відбиття антени і еквівалента антени, а також фази і модуля елемента зв’язку матриці розсіювання S12 подвійного хвилевідного трійника. Розраховані й побудовані графіки.