Кристалічні включення в хромшпінелідах із кімберлітів Східного Приазов'я (трубка ''Південна'') - Вишневський, О.А.; Квасниця, В.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
У хромшпiнелiдах iз кiмберлiтiв Схiдного Приазов’я вперше дослiджено кристалiчнi включення: олiвiн, ортопiроксен, Cr-пiроп, кальцит, доломiт. Вивченi зразки є ксеногенним матерiалом, РТ-параметри рiвноваги якого вiдповiдають глибинам 70–120 км. Отже, останнi можна вважати мiнiмальними глибинами генерацiї магм, з яких згодом утворилися кiмберлiтовi породи названого регiону.