Інтелектуальна підсистема вибору раціональних маршрутів вантажних потягів - Пахомова, В.М.; Міщанюк, Л.О. (Искусственный интеллект, 2014)
У статті представлена розроблена інтелектуальна підсистема вибору раціональних маршрутів вантажних поїздів на основі елітної стратегії мурашиного алгоритму в залізничній мережі Придніпровської залізниці за різними системами маршрутизації: кільцевої та маятникової.