Фосфорильовані карбаміди, що містять 2-амінотіазол і 2-амінопіридин — потенційні полідентатні ліганди - Шатрава, Ю.О.; Овчинніков, В.А.; Слива, Т.Ю.; Амірханов, В.М.; Скопенко, В.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Синтезовано сполуки на основi фосфорильованих карбамiдiв загальної формули RC(O)N(H)P(O)(OCH3)2, де R — 2-амiнотiазол (HL¹) i 2-амiнопiридин (HL²) та їх натрiєвi солi (NaL), якi потенцiйно можна використовувати як полiдентатнi лiганди. Отриманi речовини дослiджено методами IЧ та полiядерної ЯМР спектроскопiї, для HL¹ й HL² за допомогою РСтА встановлено кристалiчну будову.