Технологія грід-обчислень для математичного моделювання процесів в’язкого руйнування - Хіміч, О.М.; Полянко, В.В.; Попов, О.В.; Сидорук, В.А.; Чистяков, О.В. (Искусственный интеллект, 2014)
В роботі розглядається використання паралельних обчислень при розв’язуванні задач, які виникають при математичному моделюванні кінетики напружено-деформованого стану і процесів руйнування відповідальних конструкцій або їх елементів. Запропоновано технологію для розв’язування таких задач в грід-мережі. Наведено деякі результати апробації запропонованих програмних засобів.