Влияние деформации кожи на гидроксилирование пролина в синтезируемом коллагене типа І и его гидратацию - Жукова, Т.В.; Перский, Е.Э.; Больбух, Т.В.; Семенов, М.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
In vitro вивчено ступiнь гiдроксилювання пролiну i гiдратацiю в колагенi типу I, який синтезується в шкiрi при її розтягненнi. Виявлене зниження величини обох структурних компонентiв свiдчить про те, що деформацiя клiтини може впливати на структурнi характеристики бiлка, що синтезується в першу чергу за рахунок змiни рiвня його процесингу.