Магнітний стан крайової дислокації в кремнії - Плющай, І.В.; Макара, В.А.; Плющай, О.І. (Доповіді НАН України, 2013)
Електроннi спектри та магнiтний момент крайової дислокацiї в кристалiчному кремнiї розраховано методом функцiоналу густини в узагальненому градiєнтному наближеннi. Обговорюються змiни густини електронних станiв надкомiрки, що мiстить дислокацiйний диполь. Показано можливiсть формування феромагнiтного впорядкування на обiрваних зв’язках крайових дислокацiй в кремнiї. За нашими оцiнками, магнiтний момент розглянутої дислокацiйної надкомiрки становить 1,25μБ.