Синтез та властивості макрофотоініціатора на основі бензоїну - Огар, Г.О.; Долинська, Л.В.; Шевчук, О.М.; Токарев, В.С. (Доповіді НАН України, 2013)
Синтезовано новий макрофотоiнiцiатор на основi бензоїну i статистичного коолiгомеру метилметакрилату з малеїновим ангiдридом. Фрагменти бензоїну приєднувались до макромолекул коолiгомеру у виглядi естерiв бензоїну внаслiдок взаємодiї його гiдроксильної групи з ангiдридними групами коолiгомеру. Хiмiчна будова макрофотоiнiцiатора пiдтверджена УФ та IЧ спектроскопiями. Показано, що отриманий макрофотоiнiцiатор є бiльш ефективним iнiцiатором структурування полiестерних композицiй, нiж вихiдний бензоїн.