Наближення розривних функцій розривними сплайнами на прямокутнику з однією криволінійною стороною - Литвин, О.М.; Першина, Ю.І. (Доповіді НАН України, 2013)
Наводиться метод побудови розривних iнтерполяцiйних та апроксимацiйних сплайнiв для наближення розривних функцiй, область визначення яких розбивається на криволiнiйнi трапецiї. Причому побудованi розривнi сплайни включають в себе, як частинний випадок, класичнi неперервнi сплайни.