Математичне моделювання руху тривісного еліпсоїда в капілярі, що заповнений в'язкою рідиною - Каліон, В.А.; Таран, Є.Ю.; Дідківська, О.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Розглядається використання теорiї змащування й методу збурень для розв’язання задачi про рух кровi у дуже вузьких капiлярах. Еритроцит i плазма кровi моделюються тривiсним елiпсоїдом та ньютонiвською в’язкою рiдиною вiдповiдно. Результати порiвнюються з результатами iнших авторiв.