Пряма та непряма твердофазна спектрофотометрична йодометрія для визначення форм йоду, окисників та відновників - Трохименко, А.Ю.; Запорожець, О.А. (Доповіді НАН України, 2013)
Розроблено метод твердофазної спектрофотометричної йодометрiї з використанням пiнополiуретану для визначення спiвiснуючих у розчинi I₂ й I⁻ та IO₄⁻, IO₃⁻, BrO₃⁻, а також iнших окисникiв на прикладi NO₂⁻ й H₂O₂ пiсля еквiвалентного перетворення аналiтiв у I₂. Межа виявлення I₂ становить 9 мкг/дм³, лiнiйнiсть градуювального графiка зберiгається до 1200 мкг/дм³. На прикладi SCN⁻, S₂O₃²⁻, S₄O₆²⁻ показано можливiсть визначення сiрковмiсних вiдновникiв пiсля окиснення їх надлишком MnO₄⁻ або IO₃⁻ та подальшої реакцiї залишку окисника з йодидом з видiленням еквiвалентної кiлькостi I₂.