Система інтелектуальної підтримки прийняття оптимальних рішень в процесі буріння - Демчина, М.М.; Шекета, В.І.; Романишин, Ю.Л. (Искусственный интеллект, 2013)
У статті представлена методика прийняття оптимальних рішень в процесі буріння нафтових і газових свердловин на основі оперування з цільовими функціями обчислення доцільностей вихідних технологічних параметрів, що забезпечує інтелектуальну підтримку прийняття рішень при встановленні значень керованих параметрів технологічного процесу буріння.