Ціннісна сутність природи в контексті розвитку соціальної держави (філософсько-релігійний аспект) - Мельничук, В.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Стаття присвячена аналізу природи як цінності з точки зору науки і релігії. Розглянуто питання розвитку подальших відносин у тріаді «природа – людина – держава».