Протистояння євангельських християн, баптистів і п’ятидесятників як засіб збереження та перебудови власної релігійної ідентичності - Папаяні, І.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті автор застосовує наративний підхід у дослідженні конструювання релігійної ідентичності, аналізує стенограми бесід з віруючими – представниками баптистських і п’ятидесятницьких громад – і доводить, що протистояння між п’ятидесятниками і євангельськими християнами, баптистами, з одного боку, а з іншого – п’ятидесятниками, євангельськими християнами, баптистами і державою справило великий вплив на збереження власної віросповідної ідентичності цих деномінацій, однак також актуалізувало і формування в середовищі як однієї, так і іншої конфесії ідентифікаційних пошуків, які завершились формуванням релігійної ідентичності протестного характеру.