Забезпечення хлібом населення міст Центральної України у перші повоєнні роки - Гальченко, С.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті висвітлено джерела надходження продуктів харчування і, зокрема, найголовнішого продукту – хліба. На основі архівних матеріалів показано переваги і недоліки централізованого забезпечення міського населення Центральної України та дії влади. Зроблено акцент на стратифікацію між індустріальними та сільськогосподарськими регіонами.