Асоціативні ринково-капіталістичні форми самоорганізації селянства Степової України - Приймак, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті розглядається проблема трансформації соціальної сфери життя південноукраїнського селянства кінця ХІХ – початку ХХ ст., розкривається сутність асоціативних ринково-капіталістичних форм соціальної самоорганізації селянства регіону. Аналізуються такі асоціативні форми, як кумпанія, селянське товариство, а також позикове та кредитне товариства.