Інженерно-технічні кадри чорної металургії Донбасу (1965 – 1980-і рр.) - Сергєєва, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті розглядаються інженерно-технічні працівники (далі – ІТП) чорної металургії Донбасу впродовж 1965 – 1980-х років. Аналізуючи діяльність інженерів і техніків, автор акцентує увагу на проблемах, які виникли у галузі, і приходить до висновку, що, незважаючи на загальне збільшення чисельності ІТП у чорній металургії Донбасу, покращення їх професійно-освітнього рівня, участі у раціоналізаторстві і винахідництві, виробничі проблеми у галузі не зникли, а навпаки, ставали все гострішими.