Виховання як складна динамічна система соціального середовища: різнохарактерні видові категорії - Приходченко, К.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті підноситься проблема здійснення виховних впливів на зростаючу особистість ззовні. Дається характеристика соціального середовища як системи. Розглядаються умови та засоби виховання як творчого процесу.