Історичні особливості формування середнього класу в Україні в перехідний до ринку період (1991 – 2004 рр.) - Алексєєв, С.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті проаналізовані основні соціально-економічні, політичні та інші умови і фактори, що обумовили особливості формування середнього класу в Україні в перехідний до ринку період. Виокремлені характерні проблеми і тенденції, показані певні історичні підсумки та наслідки, а також умови і можливі шляхи подальшого вирішення цієї проблеми.