Країни Скандинавії на початковому етапі європейської інтеграції - Мурза, Н.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Представлена стаття висвітлює особливості побудови системи взаємодії країн Скандинавії з Європейським союзом. Розглянуто початковий етап формування особливої моделі євроінтеграції зазначених країн. Проаналізовано основні чинники поглиблення співпраці скандинавських держав у контексті побудови єдиної Європи. Пропонується умовний поділ початкового етапу євроінтеграції країн Скандинавії на 3 періоди.