Процес демократизації в країнах Вишеградської групи на початку євроінтеграції (1989 – 1998) - Краснопьоров, В.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті аналізуються основні аспекти демократичного процесу в країнах Вишеградської групи на початку євроінтеграції (1991 – 1998). Акцентується увага на причинах та особливостях даного процесу в Польщі, Угорщині, Чехії та Словаччині. Авторами подається періодизація, що відображає початкові етапи демократичних перетворень та європейську інтеграцію учасників об’єднання. Робиться висновок щодо основних здобутків демократизації як в окремих державах групи, так і в роботі у рамках Вишеградської взаємодії.