Образ жінки періоду хрущовської «відлиги» на сторінках журналу «Радянська жінка» - М’якоход, Л.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті аналізуються матеріали журналу «Радянська жінка» як історичного джерела. На основі публікацій періодичного видання висвітлюється образ жінки періоду середини 50-х – першої половини 60-х років ХХ століття. Розглядається вплив процесу лібералізації в країні часів хрущовської «відлиги» на створення образу жінки в періодиці. Автором звертається увага на зміну жіночого образу у щомісячнику порівняно з попереднім періодом. Робиться висновок стосовно характерних рис образу жінки, який відображався на сторінках даного журналу.