Проблема сімейного виховання в педагогіці Макаренка - Рощина, Л.О.; Корбань, Л.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті з’ясовано місце сім’ї як інституту соціалізації за педагогічною системою А.С. Макаренка. Проаналізовано основні напрямки сімейного виховання, визначена роль батька та матері в цьому процесі, показано значення корисної праці у вихованні працелюбності та полегшенні процесу соціалізації дитини.