Потенціальний оператор процесу Орнштейна–Уленбека та його застосування - Королюк, В.С.; Самойленко, І.В. (Доповіді НАН України, 2013)
Розглянуто випадкову еволюцiю з перемикаючим процесом типу Орнштейна–Уленбека. Знайдено потенцiальний оператор процесу Орнштейна–Уленбека, що дозволяє визначити генератор граничної випадкової еволюцї на зростаючому часовому iнтервалi. Описано можливi застосування та властивостi таких процесiв.