Індукція екзогенним пероксидом водню адаптивної відповіді рослин пшениці на високотемпературний стрес - Жук, В.В.; Бацманова, Л.М.; Мусієнко, М.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Показано, що екзогенний H₂O₂ в умовах дiї високотемпературного стресу справляє сигнальну та регуляторну дiю, що виявляється у пiдвищеннi активностi ключового ферменту антиоксидантної системи супероксиддисмутази, стабiлiзацiї активностi аскорбатпероксидази i каталази через регуляцiю окисно-вiдновних процесiв.