Очищення стічних вод від амонійних сполук - Балакіна, М.М.; Кучерук, Д.Д.; Шкавро, З.М.; Александров, М.В.; Гончарук, В.В. (Доповіді НАН України, 2013)
Дослiджено процес очищення амонiєвмiсних вод зворотним осмосом низького тиску iз застосуванням мембрани ESPA-1. Показано, що процес ефективний при прийнятному виходi пермеату (~70%) лише до вмiсту амонiю у вихiднiй водi близько 400 мг/дм³. Визначено робочi характеристики мембрани.