Реакція студентської молоді на викриття культу особи Сталіна - Хоменко, Н. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У даній статті охарактеризована реакція студентів України на закриту доповідь М. Хрущова «Про культ особи та його наслідки» на ХХ з’їзді КПРС. На основі документальних джерел, інтерв’ю, спогадів досліджено, які питання виникали у молоді під час вивчення тез закритої доповіді М. Хрущова. Зокрема, авторка приділяє увагу впливу цієї події на поведінку та світогляд окремих студентів. У дослідженні також проаналізовано особливості сприйняття закритого листа ЦК КПРС студентством Західної України.