Релігійний досвід в житті віруючих України (середина 1940-х – середина 1980-х років) - Бондарчук, П. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У статті аналізуються прояви релігійного досвіду віруючих УРСР. Автор висвітлює його специфіку у вірян різних конфесій, методи, які практикувалися для його набування. Окрема увага приділена вищим формам релігійного досвіду — містичним переживанням. Розглянуто також прояви псевдорелігйного досвіду.