Петро Шелест: штрихи політичного портрета - Бажан, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У статті автор аналізує діяльність Петра Юхимовича Шелеста на посаді першого секретаря київського обкому КПУ в 1957–1962 роках. його політичну лінію в період «хрущовської відлиги»