Матеріальне повсякдення населення в українському радянському соціумі епохи «застою» (1965–1985 рр.) - Лаас, Н. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У статті зроблено першу спробу означити основні матеріальні параметри повсякденного життя українського соціуму періоду «застою», що хронологічно охоплює 1965–1985 рр. Основну увагу автор звернула на висвітлення взаємодії планової економіки та соціальних структур та як ця взаємодія реалізується на рівні щоденного життя окремої особистості.