Сутність сталінізму: історіографічне осмислення в сучасній Україні і Росії - Терлецька, І. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
Стаття присвячена історіографічному дискурсу сталінізму в Україні і Росії 1987–2010 рр. як поняття і суспільно-політичного феномену. Аналізується наукова література історичного і політологічного характеру.