Діяльність УТГІ в контексті легального видавничого руху періоду Другої світової війни - Головата, Л. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У статті розкрито зміст роботи Українського технічно-господарського інституту в Подєбрадах у роки Другої світової війни; механізм випуску, поширення, цензурування видань; взаємини видавців з контролюючими органами окупаційних властей у Празі.