Релігійні обряди життєвого циклу в житті населення України (середина 1940-х – середина 1980-х років) - Бондарчук, П. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
У статті аналізується здійснення релігійних обрядів циклу, зокрема хрещення, вінчання та поховання в УРСР. Автор простежує динаміку виконання обрядів, тенденції змін у цій сфері. Висвітлено мотивацію віруючих стосовно здійснення релігійних обрядів життєвого циклу.