Характеристика етапів та особливостей вивчення радянознавчої та українознавчої проблематики гуманітарними науками англо-американських країн у другій половині ХХ ст - Лаас, Н. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
У статті визначено основні етапи радянознавчих досліджень у Великобританії, США та Канаді протягом другої половини ХХ ст. Окреслено вплив русистики та радянології на становлення та легітимацію української проблематики серед слов’янознавчих досліджень. Охарактеризовано особливості методологічного апарату, джерельної бази та інституційних осередків радянознавчих та українознавчих студій.