До питання про візуальне як джерело історичних досліджень - Рабенчук, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
Стаття знайомить читача з поняттям «візуальний поворот», розкриває місце сфери візуального у сучасній гуманітаристиці, показує можливість та необхідність використання візуальних матеріалів у ході історичних досліджень як повноцінного джерела.