Бюджети міського населення України в період НЕПу - Ямполець, П. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
Проаналізовано процеси, що відбувались в бюджеті основних виробничих верств міського населення (робітники і службовці) України в період НЕПу. В цьому зв’язку охарактеризовано роль і значення партійно-державних регуляторних заходів та виявлені їх наслідки для добробуту трудящих. З’ясовано причини зрушень, що стались в бюджеті окремих категорій працівників різних галузей промисловості республіки протягом 1920-х рр.