Соціальне страхування 1920–1930-х рр. в радянській історіографії - Мельничук, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
В статті аналізуються праці радянських дослідників, присвячені вивченню системи соціального страхування як однієї із організаційно-правових форм соціального захисту робітників та службовців у 20–30-х рр. ХХ ст.