Хімічний потенціал неоднорідної бінарної системи - Гаврюшенко, Д.А. (Доповіді НАН України, 2013)
На основi гратчастої моделi флюїду запропоновано метод розрахунку концентрацiї неоднорiдного бiнарного розчину та хiмiчного потенцiалу його компонент шляхом послiдовного врахування кореляцiйних доданкiв у розкладi хiмiчного потенцiалу.