Георгій Вернадський і українська геополітична думка його доби - Білокінь, С. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті на підставі реальних зіставлень наводяться паралелі між текстами політичних супротивників — Георгія Вернадського й українського націоналіста Юрія Липи. Широта мислення як запорука звільнення від партійних догм.