Про визначення початкового наближення для контактної задачі - Дубовенко, Ю.І. (Доповіді НАН України, 2013)
Запропоновано аналiтичнi моделi гравiтацiйного поля i горизонтально-шаруватого геологiчного середовища. Перша модель отримана з плоского нормального потенцiалу сили тяжiння в локальнiй точцi. Iнша модель — клас Чорного контактних поверхонь — отримана з вiдомого класу Страхова. Подано новi числовi алгоритми для визначення початкового наближення густинного контакту та його асимптот у цьому класi.