Іммобілізований 1-(4-адамантил-2-тіазолілазо)-2-нафтол — твердофазний реагент на цинк (ІІ) - Запорожець, О.А.; Кеда, Т.Є.; Коваленко, Л.В.; Тилтіна, Л.І.; Сухан, В.В. (Доповіді НАН України, 2013)
Дослiджено взаємодiю iммобiлiзованого на поверхнi силiкагелю 1-(4-адамантил-2-тiазолiлазо)-2-нафтолу з цинком (II). Встановлено, що кiлькiсне вилучення Zn(II) модифiкованим сорбентом вiдбувається при pH розчину ≥5,0. Показано перспективнiсть застосування модифiкованого сорбенту як готової аналiтичної форми для твердофазно-спектрофотометричного i вiзуального тест-визначення 0,03–0,98 мг/л Zn(II) у високомiнералiзованих об’єктах, зокрема бiологiчних рiдинах.