Нормативно-правове поле науки потребує істотного вдосконалення: до прийняття змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" - Попович, О.С.; Капіца, Ю.М. (Наука та наукознавство, 2012)
Члени робочої групи, утвореної Держінформнауки для підготовки проекту змін до закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», аналізують зміни і доповнення до розробленого цією групою проекту закону, які виникли в процесі його узгодження з міністерствами і відомствами України і доводять їх необґрунтованість. Автори переконані в необхідності законодавчого розв’язання проблем, які в разі прийняття цього варіанту закону залишаться невирішеними. У той же час вони висловлюють сумнів, що оптимальний варіант вдасться провести крізь тенета вітчизняної бюрократії, а тому пропонують звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти з пропозицією внести його на обговорення у Верховній Раді від імені групи народних депутатів.